zondag 28 februari 2010

Modder!

Ja, ook de Joey blijft niet schoon! Heb de fiets uitgetest in het bos. Gaat best goed. De Joey is geen mountainbike en de Kenda Kwest banden zijn slicks.
Na het avontuur weer de weg op. Regelmatig wat regen en veel wind.
Bij thuiskomst was er al de nodige modder afgeregend.
Toch maar even een foto.

donderdag 18 februari 2010

Bye, Bye, Brompton?

En dit is 'm geworden. Een Airnimal Joey Explorer versie 2010. Voorzien van een schijfrem in het voorwiel en een V brake aan het achterwiel.
Genoeg versnellingsbereik om de Alpen over te kunnen fietsen en hij/zij staat op Kenda Kwest slicks.
De pedalen zijn een voorlopige oplossing, ben daar nog niet helemaal uit.
De komende periode veel testen en aanpassen aan mijn wensen. 

En de Brompton? Gaat die er nu uit? Voorlopig zeker nog niet, maar hij zal wel wat minder gebruikt worden, denk ik.

Voorlopig fietsen en genieten op deze machine. Het is een heel andere fiets om te rijden als de Brompton. Lijkt meer op een mix van mountainbike en racefiets. De Joey heeft een aluminium frame en een stalen voorvork. Voor de liefhebbers, de banden zijn 24 inch, dat is in RETRO 507 ( er zijn ook Airnimals Joey's die op 520 rijden). De fiets komt uit Engeland en is gekocht bij Spa Cycles. In Nederland is deze fiets mondjesmaat te koop. Onderhoud? Als het goed is gaat er niets ernstigs mis en de rest maken we gewoon zelf of met hulp van een fietsenmaker. Voordeel van deze fiets is dat, met uitzondering van frame, stuur en wielen, de rest standaard spul is.  En wat ik helemaal vergeet, het is een vouwfiets, alhoewel ik het meer een demontabele fiets zou noemen. Het voorwiel gaat er uit en het achterwiel kun je dat on de voorvork klappen. Het stuur kan los en zo heb je dus een redelijk klein pakketje. Gaat niet zo vlug en zo klein als de Brompton, maar ideaal voor achter in de auto, -Meer een "trunkbike"dus- of voor een treinrit naar Limburg op een zonnige dag, stukje fietsen in de heuvels en dat ein good glaas beer (= een lekker biertje).

Zal wel een keer foto's van de ingeklapte Joey laten zien, maar nu ga ik fietsen! . . . 

en lezen in het Brompton boek (vers van de pers) met daarin een door mij gemaakte foto (beetje trots en een gratis boek) . . .
Geen Brompton boek en toch de foto willen zien? Kijk op http://www.flickr.com/photos/plooifiets/3625562764/ 

zondag 7 februari 2010

De nieuwe fiets

Om de spanning niet onnodig op te laten lopen wordt hier alvast een tipje van de sluier opgelicht.

Het wordt een fiets die in Engeland gemaakt wordt. Nou ja, diverse onderdelen komen van andere fabrikanten maar dat is gangbaar in fietsenland. Autofabrikanten weten ook al hoe dat kunstje werkt, alhoewel je met inkopen van gaspedalen voorzichtig moet zijn, aldus Toyota.

De fiets werd in Engeland besteld omdat hij in Nederland niet makkelijk verkrijgbaar is. En hij is, ondanks verzend en bankkosten, beduidend gunstiger geprijsd dan bij de spaarzame Nederlandse aanbieders.

De fiets werd besteld bij een Engelse fietsenmaker en het wachten is nu op het verlossend bericht van de firma die voor de verzending zorg draagt.
En wachten duurt nu eenmaal lang. . .